Piano lessons

Scoala de Jovial Music ofera lectii de pian pentru orice varsta (copii, adolescenti si adulti) si orice nivel: incepator, intermediar, avansat.

Varsta minima este de 4 ani.

 • Lectiile de pian pentru varstele 4-5 ani se axeaza pe: dobandirea cunostintelor muzicale de baza prin intermediul experimentarii si explorarii, reproducerii de sunete.
 • Lectiile de pian pentru varstele 6-7 ani urmaresc: dezvoltarea repertoriului muzical, avand in vedere dorinta fireasca a varstei de a aprofunda studiul unui domeniu.
 • Lectiile de pian pentru varsta peste 8 ani ofera: posibilitatea de a canta piese la 4 maini si de a-si spori repertoriul muzical cu piese mai dificile.

In functie de nivel, lectiile de pian Jovial Music vor avea ca obiectiv:

 • Nivel incepator: familiarizarea cu domeniul muzicii, cu ritmul, invatarea si citirea notelor muzicale.
 • Nivel intermediar: imbogatirea cunostintelor muzicale si largirea repertoriului muzical.
 • Nivel avansat: rafinarea interpretarii, imbunatatirea tehnicii instrumentale, abordarea unor piese de o dificultate ridicata.

La lectiile de pian Jovial Music se vor invata:

 • citirea la prima vedere
 • recunoastarea si reproducerea de sunete si fragmente muzicale
 • teorie
 • tehnica pianistica
 • improvizatie si armonie.

O lectie de pian dureaza 50 de minute, de la fix la fara 10.

Recomandari pian

Pianul este in mod categoric superior pianinelor insa in cazul in care din motive de ordin financiar sau din cauza spatiului restrans din locuinta nu se poate achizitiona un pian, o pianina sau o pianina electrica poate fi o optiune foarte buna, mai ales in cazul cursantilor incepatori.

Atunci cand se apasa clapa, sunetul trebuie sa se auda cat mai tare. Spre exemplu, la orga sunetul dispare mult mai rapid fata de un pian electric, la care sunetul se obtine mult mai usor, clapa fiind sensibila la apasare.

Totusi, multi interpreti intampina dificultati atunci cand trebuie sa cante pe un pian mecanic, obisnuiti fiind sa exerseze pe pian electric, de aceea adaptarea de la un instrument la altul este necesara, indiferent de instrument.

Pentru un cursant de nivel mediu sau incepator este indicat un instrument de dimensiuni mari, 7 octave (88 de clape) ; chiar daca se poate lucra si pe unul de dimensiuni mai mici, acesta isi va pierde utilitatea in momentul in care piesele muzicale vor avea un caracter mai complex.

Cel mai important aspect care trebuie luat in considerare atunci cand achizitionam un pian sau o pianina electrica este ca instrumentul sa aiba cel putin 64 de note polifonie, hammer action, clapa grea, ca la pianul clasic. In mod obligatoriu, aceasta trebuie sa aiba functia de „touch response”.

Cele mai multe pianine electrice au intrare pentru casti asa ca pentru a se realiza studiul individual in conditii optime, se poate opta pentru o pereche de casti. De asemenea, se pot cumpara urmatoarele: cabluri de intrare/iesire pentru calculator, statie de amplificare sau adaptor pentru jack.

Pianul poate fi achizitionat de la magazine de specialitate sau comandat on line.

Profesorii de muzica de la Jovial Music recomanda ca inceperea studiului pianului sa se faca de la varsta de 4 ani, tinandu-se cont si de stadiul de dezoltare emotionala si motrica a copilului, precum si de puterea de concentrare a acestuia.

La Jovial Music cursantii incepatori studiaza dupa urmatoarele metode: Maria Cernovodeanu pentru scolari, J. Thompson pentru prescolari. De asemenea, recomandam: Diabelli-Sonatine, I.S.Bach-preludii si fugi clavecinul bine temperat, Carl Czerny op.529, Carl Czerny Op.841, Album pentru Ana Magdalena Bach