Bass guitar lessons

Scoala Jovial Music ofera cursuri de chitara bass pentru incepatori.

  • elemente esentiale de teoria muzicii
  • notiuni de melodie: interval, gama, mod muzical
  • armonie: acorduri si arpegii la chitara bass
  • tehnici de chitara bass: hammer on, pull off, slide, vibrato, tapping, bend,slap
  • improvizatie: dezvoltarea limbajului muzical
  • studii pentru ritm si imbunatatirea frazarii muzicale
  • citire de partituri

Metoda de chitara bass este personalizata in functie de aspiratiile muzicale ale fiecarui elev dorindu-se stimularea acestuia si prin abordarea unui repertoriu de melodii preferate care sa-l motiveze in studiu!

Afla telefonul profesorului tau de chitara din pagina de contact si programeaza lectiile!

O lectie de chitara bass dureaza 50 de minute, de la fix la fara 10.

Recomandari chitara

Cursantii de la chitara isi pot achizitiona instrument de la orice magazin specializat in instrumente muzicale.

Scoala Jovial Music ofera cursantilor sai posibilitatea de a inchiria instrumente iar mai multe detalii despre inchirieri pot fi oferite la receptia sediului.

Pentru cursantii cu varsta intre 6-12 ani se recomanda o chitara de ½ sau 3/4 , in functie de dezvoltarea fizica a fiecarui copil. Pentru cei cu varsta de peste 12 ani se recomanda o chitara de dimensiuni standard.

De asemenea, pentru a avea o pozitie corecta la chitara, este nevoie ca orice cursant sa aiba un suport pentru picior, acesta folosindu-se pentru piciorul stang, pozitia clasica la chitara fiind cu piciorul stang ridicat si chitara sprijinita pe picior.

Este recomandat ca atunci cand cumparam corzi pentru chitara, acestea sa fie din nylon iar griful sa fie lat. Sunt recomandate corzie D’Addario. Este indicat ca fiecare chitarist sa aiba un set de corzi de rezerva care se vor schimba atunci cand se observa urme de oxidare.

Doza se foloseste ori de cate ori este nevoie sa se cante amplificat, aceasta fiind de fapt un microfon care se aplica pe chitara si care preia sunetele in cutia de rezonanta si le transmite mai departe prin intermediul unui cablu la sistemul de amplificare si de aici mai departe, prin boxe.

Fiind un instrument construit din lemn, chitara se pastreaza in conditii de temperature moderate si se curate cu o carpa moale. Pentru a proteja chitara, atunci cand este transportata, este indicat sa se foloseasca huse speciale impermeabile sau cutie de transport, care poate apara instrumentul si de lovituri.

Pentru a progresa in studiul chitarei, trebuie sa se tina cont de trei elemente importante: constanta, concentrare si relaxare.

Daca vobim despre tehnica de mana stanga, se studiaza coloane in diferite combinatii ale degetelor si in diferite combinatii ritmice: extensii pentru dezvoltarea dexteritatii; game majore si minore in diferite combinatii ritmice; alte tehnici specifice mainii stangi precum legatto-ul si barre-ul.

Referitor la tehnica de mana dreapta, se exerseaza diverse structuri ritmice – binare si ternare – prin utilizarea celor cinci degete de la mana dreapta (degetul mic este optional, poate fi nefolosit). De asemenea, studiul arpegiilor si tremolo-ului este foarte important pentru echilibrul si dexteritatea mainii drepte.

Recomandam sa se studieze, printre altele, dupa: Matteo Carcassi; Bogdan Constantin; Adrian Andrei; Greg Koch – Guitar clues: operation pentatonic; Greg Koch – Lead licks; Greg Koch – rhythm riffs, Scott Tennant, Ferdinando Carulli, Julio Sagreras, Costas Costiolis, etc.

Pentru copii recomandam chitara acustica model western cu corzi metalice Yamaha Jr2 1/2 sau model clasic cu corzi din nylon Yamaha CS40II, ambele cu un sunet si confort excelent in categoria incepator lectiile la chitara.

Raportul calitate-pret recomandat de noi este indeplinit de chitarile electrice Yamaha Pacifica care au un sunet versatil si o constructie trecuta printr-o inspectie riguroasa inainte de a ajunge la chitarist.

Recomandam amlificatorul combo Roland Micro Cube GX care este foarte galagios – atunci cand se doreste – pentru marimea lui, are procesor de sunete oferind tonuri clean, crunch si distors, iesire pentru casti si nu in ultimul rand este ultra compact pentru cei care vor sa-l transporte in vacanta.

Da, desigur! In acest caz elevul isi aduce chitara special setata pentru aceasta situatie – corzile vor fi asezate in ordine inversa!

Doar o mapa pentru partituri, chitara este la dispozitie din partea noastra pentru cei care nu pot sa-si aduca instrumentul la cursuri!

Da, te invatam de la zero tot ce este necesar pentru a deveni un bun muzician si de ce nu, un profesionist!

Vom vorbi la sedinta de chitara despre manuale. Se recomanda ca fiecare elev sa aduca fisele la cursuri pentru a tine evidenta celor discutate la sedintele anterioare!

Da, desigur! Dorim ca elevul sa se simta cat mai stimulat in a-si atinge scopul si de aceea ii oferim si aceasta posibilitate!

A invata sa canti la chitara depinde de studiul individual sau de antrenament, daca ne comparam cu sportivii. Este important ceea ce iti doresti: sa canti repede cateva melodii sau sa aprofundezi si un vocabular muzical complex!

Pentru chitara recomandam setul GHS Boomers Extra Light, GHS Bright Bronze, GHS Classic Guitar, Rotosound Jazz Bass!

Umezeala mediului ambiant si transpiratia mainilor sunt un factor important care duc la degradarea corzilor asa ca este indicata folosirea unei solutii GHS Fast Fret sau Dunlop 65 Ultraglide!